A legnagyobb Európai madár. Közép-Európában, Tatárországban, Dél-Oroszországban a síkságokon él. Csapatosan jár, veteményekkel és kukacokkal táplálkozik. A kakasok karikába meresztik tollaikat mint a pulykák, és egymással viaskodnak. A tyúkok 2-4 barna, vörösen foltozott tojásukat lyukakba rakják, és földdel betakarják. A túzokok igen félénk madarak, és nehézkes a repülésük.

Visszalépni az ablak bezárásával lehet!