A Szabadságharc bukása és a fegyverletétel után, Kossuth törökországi száműzetéséből 1851-ben Amerikába ment, hogy a magyar szabadságharc ügyének politikai és gazdasági támogatást szerezzen.
New Yorkban született meg a Magyar Alap kölcsönjegyeinek kibocsátási terve. A Begyűjtésre Központi Bizottság alakult, majd elvégeztették az 1, 5, 10, 50, 100 dolláros címletek nyomtatását Philadelphiában. Az 1 dolláros kölcsönjegy angol nyelvű szövege megmutatja a pénzügyi koncepciót:
"Magyar Alap Kívánatra a független magyar kormány tényleges felállítása után egy esztendő múlva ezen jegy tulajdonosa jogot nyer egy dollárra, amely fizetendő a nemzeti kincstárból vagy annak valamelyik ügynökségénél Londonban vagy New Yorkban, vagy pedig annak beváltására ötven dollár vagy ezt meghaladó összegben igazolványokért amelyek négy százalékot kamatoznak és amelyek tíz egyenlő részletben egy évvel a fent említett esemény után"
A tervek szerint az összegyűlt pénzt fegyvervásárlásra fordították volna, azonban sajnos a befolyt összeg túl kevésnek bizonyult.

Visszalépni az ablak bezárásával lehet!